Stran 4 od 4

Re: Tujina-Italjija- Trbiž

OdgovorObjavljeno: Pe Jun 21, 2013 3:22 pm
Napisal/-a administrator2
Restavracija Ilija
Golf Club
V. Priesnig 17
Tarvisio
Italija
Obisk: 16.6.2013

Restavracija na golf igrišču( trenutno tečejo neka dela) je odprta stalno in jo vodi I. Pejič, ki je izgleda iz naših krajev( Srb) in tudi govori slovensko, ko pride v jedilnico. Predvsem poudarek je na ribjih jedeh a s pridihom francoske kuhinje.

Hladna ribja predjed ( 6 različih jedi)- morate jo poskusiti, nato rižota za dve osebi( 20 EUR) ter glavna jed( tagliata na solati z parmezanom je razočarala zaradi svoje suhosti) ter sladice- variant na crème Catalane- ja, pojdite samo to tja pojest.Odprto vino zelo solidno.
Šef zna delati dobre samosvoje jedi in naslednjič bo potrebo preiskusti ribji degustaciji meni ( 40EUR), ki ga sicer nimajo ob nedeljah.
Ocena: PŠ ( navkljub mesnemu razočaranju)

Re: Tujina

OdgovorObjavljeno: Če Sep 19, 2013 9:23 am
Napisal/-a administrator2
JV Škotska
konec julija 2013

Naštevati razne restavracije in pube kjer se je jedlo nima smisla, bi pa povdaril eno škotsko specialiteto in to ne haggis ali black pudding- še najbolj podobno je našim krvavicam. Npr. narezane rezine haggisa z pečenimi školjkami- pokrovnjačami.
Govorim o smoked haddock- dimljena vanja. Pri nas zelo redka bela morska riba- v severnem morju pa izredno pogosta in se je vsakodnevno največ kot fish & chips.
Dimpljen file se popeče, doda omako in postreže na maslu dušenem poru,malce dodatne zelenjave, pireju ter z ocvrtim jajcem na oko. Jed , ki bi se pri nas zelo prijela, a kaj ko se te ribe kot take pri nas ne dobi- mogoče le v kakšni delikatesni trgovini.