Beresford Capella TC-7110 - ojacevalec za slusalke

predojačevalniki, ojačevalniki, integrirci, receiverji, tunerji, lampaši, tranzistorji, digitalni ojač, ojač. za slušalke.... ostalo

Beresford Capella TC-7110 - ojacevalec za slusalke

OdgovorNapisal/-a AlexMuzka » Ne Jul 12, 2015 3:42 pm

Pozdravljeni!

tole je moj prvi pregled, ocena necesa na vasem forumu. Ker zivim in delam na Skotstkem sem v bistvu bolj aktiven na angleskih forumih, ampak sem se danes spomnil, da bi lahko objavil tudi kaj na slovenskih forumih.

Opazam, da imam tezave, da dolocen izraze pisem v slovenscini, saj sem jih tako navajen v anglescini, da vec niti ne vem, kako jih naj napisem v slovenscini.

Disclosure (razkritje)

zavzemam distanco od proizvajalca tega ojacevalca za slusalke, ker nisem placan za napisanje tega pregleda, ocene. Sem samo strasten poslusalec glasbe in od lanskega leta naprej sem postal zasvojen z razlicnimi t.i. "avdiofilskimi" proizvodi.
In bi kot tak rad ostal "romantik" v mojem odnosu do avdiofilske opreme

V tem smislu je moj preled, ocena ojacevalca za slusalke samo moj osebni pogled - saj sem mnenja, da je to razlog, zakaj sploh pisemo na takih avdiofilskih forumih. Z izmenjavo osebnih pogledov namrec lahko cez cas pridemo do necese "objektivnega".

Zakaj sem postal zainteresiran za Beresford Capella

http://www.homehifi.co.uk/S/tc-7110s.htm

1. Odlicna izdelava, katera izzareva resno kvaliteto.
2. Pricakovanje visoko kvalitetne reprodukcije zvoka (ker pac izgleda tako "zelo resen").
3. Nenavadni, ampak zelo logicni kontrolni gumbi (tega do zdaj se nisem opazil na nobenem ojacevalcu za slusalke, ceprav sem jih na internetu pregledal najmanj 200)
4. Dovolj sprejemljiva cena za to kar ponuja (ceprav seveda ni ravno poceni v primerjavi z obilico vsega kar se ponuja, saj lahko dobis za manj denarja pravtako dovolj dober ojacevalec za slusalke, kot na primer od NwAvGuy-ja njegov Objective2 O2).
Za Beresford Capella sem placal tocno £173.20 (z davkom in postnino vred).

V koliksni meri so bila zadovoljena moja pricakovanja

1. Kar se odlicnosti izdelave tice 100% - resnicno izgleda izjemno odlicno narejen. Z izjemo input-1 na sprednji strani, kateri ni tako odlicno izveden kot RCA vhodi na zadni strani. In 12V elektricni napajlnik zgleda poceni v primerjavi s samim ojacevalcem.
2. Kar se kvalitete reprodukcije zvoka tice 100% - v bistvu sem bil zelo pozitivno presenecen nad razseznostjo nevtralnosti (transparentnosti).
3. Kar se kontrolnih gumbov tice, 75% - nisem bil povsem zadovoljen, saj so moja pricakovanja bila nekoliko visja za ucinke kontrolnih gumbov za damping (regulacija nizkih tonov), hf (regulacija visokih tonov), depth (regulacija globine oz. sirine glasbenega polja). Ampak se strinjam z izjavo enega clana HEAD-FI foruma, da so ucinki navedenih kontrolnih gumbov zelo odvisni od predvajanega posnetka (glasbe). Kar pomeni, da bo potreben cas, da se bo prislo do 100% zadovoljstva.
Je pa zato kontrolni gumb za gain (jakost) zelo odlicen, saj omogoca, da si lahko nastavis tocno jakost potrebno za razlicne slusalke. Na sredini je primeren za 32 ohmske slusalke. Ce obracas v levo potem seveda za manj ohmov, ce obracas v desno za vec ohmov, vse tja do 600 ohmskih slusalk.
Se pa cist malo slisi prisotnost suma (kar je seveda problematike ozemljitve s vsemi analognimi ojacevalci). Zelo pa mi je vsec obcutek premikanja glavnega kontrolnega gumba za volumen (obseg).
Razlika med gain in volumen gumbov je, da je gain tako kot prestava v avtomobilu, medtem ko je volumen, tako kot "pritisniti na plin" v avtomobilu. Se pravi v vsaki prestavi (gain) si potem lahko posebej nastavljas se volumen.
4. V zvezi s ceno ne morem recti, ce je bilo "prevec" ali "zelo malo", saj se do zdaj nisem osebno poslusal veliko ojacevalcev za slusalke. Vseeno sem pa mnenja, da si res moras zelet en tak ojacevalec, pravtako kot rabis vedet "zakaj si ga zelis", saj kot sem ze omenil, da je zdaj na trziscu res zelo veliko razlicne ponudbe za ceno okoli £173 (240 evrov) ali manj.
Seveda prosim, da se ne vkljuci v tukajsnjo enacbo takih ojacevalcev za slusalke, kot je na primer Ray Samuels Audio Dark Star, ker potem vse "izpod njega" v trenutku postane izjemno poceni.

Kako izgleda

Zaradi omejitve na samo tri objave fotografij, sem pac dal v priponko samo tri fotografije, kjer sem poskusal zadeti cim bolj "dejanski izgled" ojacevalca, saj na internetu enostavno ni dovolj fotografij od Beresford Capella. Koncno je prisel na trzisce sele nekje konec lanskega leta 2014.

for_web_Beresford-Capella-TC-7110-00-Front-side.jpg
Sprednja stran - delno od strani
for_web_Beresford-Capella-TC-7110-00-Front-side.jpg (135.7 KiB) Videno 8600 krat

for_web_Beresford-Capella-TC-7110-01-Front.jpg
Sprednja stran
for_web_Beresford-Capella-TC-7110-01-Front.jpg (147.94 KiB) Videno 8601 krat

for_web_Beresford-Capella-TC-7110-05-Back.jpg
Zadnja stran
for_web_Beresford-Capella-TC-7110-05-Back.jpg (151.35 KiB) Videno 8601 krat


Kaj imam prikljucena na Beresford Capella

Kabli in DAC:

- Epiphany Acoustics E-DAC
- AudioQuest Pearl USB kabel tip A do tipa Mini B za povezavo na racunalnik
- QED Performance J2P - 3.5mm do 3.5mm mini-jack (zaenkrat, predno nabavim QED Performance J2P - 3.5mm mini-jack to 2x RCA (rdecega) ker je zame slisno boljsi od QED Performance J2P Graphite 3.5mm mini-jack to 2x RCA).
Se pa segrevam za Dynamique Audio NEO 2 - 3.5mm to 2x RCA, kar je anglesko podjetje, ki sem ga ravno pred kratkim odkril in katero izdeluje res vrhunske avdiofilske kable.

Slusalke

- AKG K 240 MKII (55 ohms), moji stari favoriti
- Philips Fidelio X1 (30 ohms), moji novi favoriti.

Software

Vedno uporabljam JRiver Media Center v WASAPI nastavitvi. Vse nastavljeno na 24bit in 96kHz.

Kaksno glasbo poslusam

Imam “eklekticen” glasbeni okus, saj poslusam skoraj vse (kar je “dobro”), ker poslusanje glasbe je resnicno moja strast.

Kvaliteta glasbene reprodukcije zvoka

Kaj je najbolj izstopajoce:

- Izjemna transparentnost in nevtralnost
- Ocitna subtilna moc. Ceprav je izredno mocan ojacevalec za slusalke (4W oziroma 4000mW maksimalne moci), je njegova moc izredno subtilna, tako kot pri neznemu tigru.
Namrec, manj kvalitetni ojacevalci (vseh vrst, tudi oni integrirani in mocnostni) so lahko izredno agresivni ali "ostri" v predvajanju glasbe, ceprav mogoce v resnici sploh niso toliko mocni.
Kar seveda lahko navdusi samo ne-izkusene poslusalce, kateri mogoce sploh se niso imeli priloznosti poslusati resne Hi-Fi komponente.
Medtem ko bolj kot je kaj kvalitetno, bolj je subtilno. Se pravi, da se moc uporablja z veliko vecjo kontrolo, z veliko vecjim obcutkom.
- Zaradi zgornjih dveh omenjenih dejstev je zelo tezko opisati dejanski zvocni karakter Beresford Capella, saj je toliko transparenten, da takoj pokaze zmoznosti DAC-a, kablov in slusalk.
Pomeni, da v bistvu tako rekoc nima "svojega karakterja". Kar je seveda zelo odlicno.

Glede na moje dosedanje izkusnje lahko mirno napisem, da ce poznas zvocni karakter svojega DAC-a, kablov in slusalk potem bos samo slisal njihove zmoznosti, medtem ko Beresford Capella ostaja "skrit" za njimi. In enostavno izvaja samo to za kar je bil narejen, zvesto ojaca vse kar pride v njega. V tem smislu je zelo resno utelesenje Hi-Fi naprave, visoka vernost (High Fidelity) izvoru zvoka, glasbenemu posnetku.

Zaradi svoje nevtralnosti je Beresford Capella cudovit za testiranje vsega ostalega, samo njega samega ne.

Ta lastnost ga naredi za izjemno hvalezno naparavo za vse vrste poskusov v smeri povezav z razlicnimi kabli na razlicne DAC-e ali pa da se ga uporabi, kot pred-ojacevalec za druge ojacevalce.

Zakljucki

Beresford Capella priporocam za vse tiste posvecene uporabnike slusalk, kateri hocejo imeti nek zelo resen ojacevalec za slusalke, ampak ne zelijo zapraviti ravno prevec denarja (ker so jim pac vsec druge Hi-Fi komponente, ki jih uporabljas v zvezi z zvocniki in ne slusalkami). Vsaj v mojem primeru je bilo tocno tako. In verjetno nisem edini.

V zvezi s samo kvaliteto glasbene reprodukcije bi v bistvu moral napisat se poseben vtis, saj so same izkusnje s tem ojacevalcem resnicno izredno cudovite.

Lep Pozdrav,
Alex.
AlexMuzka
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Pe Mar 06, 2015 6:04 pm

Vrni se na ELEKTRONIKA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost