Ljubljana z okolico

Vpišite vašo izkušnjo po obisku: pa naj bo to dobra ali slaba izkušnja

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Avg 14, 2011 4:49 pm

Restavracija Shambala
Ljubljana
obisk: 6.8.2011
glej prejšni obisk: 17.10.2010

Odlična predjed( vietnanski zavitki), odlična topla predjed( kapesante in testenine) ter biftek z limono- toda tokrat je bil prav pečen a prelit z oljem( tudi vsa zelenjava), ki je bilo brez okusa, oziroma okus po skoraj prežganem olju.Račja prsa dobra a malce presuha.
Odlična sladica!!!( papaja sladoled ......).Žal malce predrago za take spodrsljaje.
Ocena: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Sep 21, 2011 2:27 pm

Gostilna AS
Čopova 5/1
1000 Ljubljana
Obisk: 18.9.2011

Gotovo ena najbolj razvpitih in znanih gostiln v prestolnici.Tam sem bil zadnjič pred nekaj leti. Prijazna natakarica nam je ponudila jedi iz glave( ker sem imel angleško govoreče goste je bilo to seveda v angleščini). Prvo kozarec penine, nato belo vino. Izbrali smo testenine s posušenimi (dimljenimi?) ribjimi ikrami iz Sicilije ter nato romb v pečici. Priznam, da so bile testenine zanimive, kaj več pa tudi ne. Romb v pečici je bil povprečen z nerazumljivo majhno količino krompirja.
Ko vam priporoče ribo, je verjetno običajno na koncu postrežbene dobe. Sadne torte so bile fenomenalne.
Ocena: NV(enostavno predrago)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » So Okt 29, 2011 3:52 pm

Sofra& Čad
Ljubljana

Obisk: oktober
Po starem.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Dec 21, 2011 4:38 pm

Restavracija Sushimama
Ljubljana
Obisk: 17.12.2011
Glej prejšnje obiske

Klasična japonska restavracija, ki lahko navduši ali pa razočara. Ne govorim o temu, da greš tja na dunajca pa dobiš surovo ribo.

Če naročite Sashimi so to različni koščki surove ribe, ki jih namakate v sojino omako z Wasabe pasto. Če naročite Sushi boste dobili zraven v riž zavite koščke ribe. Če naročite račja prsa dobite lepo tanko narezane rezine praktično brez vsega razen majčkene omakice iz alg, če naročite Kobe style steak dobite veliko tankih rezinic mesa, ki jih nato sproti pečete na vročem kamnu, jih pomakate v omako in zraven imate tri majhne popečene gobice in 3-4 koščke pora. Dobra vina na kozarce.

Sam ne morem jesti samega mesa, zato sem si naknadno omislil skodelico riža, ki pa enostavno ne gre zraven. Meso je bilo dobro, pečeš ga 30 sek vsako stran, a kaj ko seveda ne dobi nobene karamelizirane skorjice. Mislim, da je velik kos steaka zunaj dobro pečenega npr. pri Čadu za 60% cene bistveno boljši, ki ga nato lepo v miru režeš in uživaš………..

sam pojem malo a je bilo vseeno potrebno naročiti sladice tortico iz zelenega čaja in kostanjevo torto s karamelo. Zelo dobro.

Skratka od treh obiskov sem bi najmanj zadovoljen in največ plačal.
Ocena: PŠ ( premislite kaj naročate)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Jan 25, 2012 7:57 am

Restavracija Vitez
Breg 18-20
Ljubljana
Obisk: 21.1.2012

Ob sami Ljubljanici se nahaja 300 let stara gostilna, ki ponuja vrhunsko a la kart ponudbo , kamor smo šli na sobotno kosilo. Posebna dnevna ponudba je ponujala tudi kosila za 14 EUR, vključujoč tudi telečje ali jagnječje krače. Kot pozdrav iz kuhinje smo dobili sirov in hrenovc namaz- mogoče malce preveč tekoč in seveda mi je bilo žal, da sem ga nekaj pustil- beri dalje. Dame so naročile bučkino in gobovo juho, dvakrat jagnje, nato pa še panakoti. Vse je bilo iz dnevne ponudbe in odlično. Sam sem po svoji destruktivni navadi navkljub dnevni ponudbi naročil a la cart drag biftek. Ko sem ga dobil je samo položitev noža na vrh stejka nakazovala trdnost mesa, ki se je izkazala, da je meso trdo, brez okusa, navkljub dosoljevanju- skratka katastrofa in sem ga enostavno zavrnil, tek me je pa itak minil. V zadnjih 10 letih še nisem zavrnil biftka zaradi samega neokusa! Dvomim, da je to bilo to sploh pravo meso. Odlična izbira odprtih vin. Za biftek sem prejel mlačno opravičilo in ga seveda ni bilo na računu. Ne vem, ali je to bilo iz ponudbe: Ako ide...... ide. Moje zaupanje v njihovo vrhunsko ponudbo je splavalo po Ljubljanici, po drugi strani je bil okus jagnječje krače fenomenalen. Toda ....
Ocena: NV ( dami sta jedli odlično in komaj čakata , da gremo tja na dnevno ponudbo!)
PS: moje izkušnje jedenja v centru prestolnice ( glej zgoraj- z redkimi izjemami) v zadnje pol leta so slabe: NV!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Ne Mar 25, 2012 9:50 am

Restavracija Argentino
BTC Ljubljana
Obisk: 24.3.2012

Ponoven obisk Francove najljubše hiše zrezkov. :lol: No, tokrat je bila hrana najboljša od vseh obiskov do sedaj in teh je bilo ćez deset v zadnjih nekaj letih. Dvakrat Lomito (enkrat srednje zapečen in enkrat prepečen) s poprovo omako, pečenim krompirčkom in mešano solato. Moj biftek je bil pečen perfektno s karamelizirano skorjico in decentnim "pridihom" žara, meso pa zelo okusno, kot ga včasih lahko dobite v Čadu, vendar drugačnega karakterja, ki ga sedaj ne bi znal dobro opisati. Recimo, da je to okus argentinske govedine. Že to, da bi sploh lahko razpravljali o okusu govedine je za naše kraje dosežek, saj je 95% vsega mesa skoraj brez okusa, ampak o tem kdaj drugič. Do tu vse lepo in prav, vendar, ko sem poskusil prepečen biftek, sem skoraj padel na kolena: Prav nič slabši ni bil, vsi okusi so bili tam, ni bil žagovinast, imel je le malce manj "žmohta" in to je bilo vse.... Če je meso dobro je dobro, ne glede na to kako ga zapečemo, bi bil nauk te zgodbe. Kakovost biftka je dopolnjeval perfektno zapečen in zelo okusen krompirček, katerega dodatno a zelo subtilno oplemenitijo z začimbami, le Babayon (jagode z vanilijevo kremo in vse skupaj popečeneo v pečici) je bil nekoliko pod siceršnjim standardom, a ni skazil celotnega vtisa. Odprt Cabernet S. je bil klasično povprečen zato mi je žal, da nisem naročil buteljke Graffigne. Ni mi pa žal, da sem s seboj vzel malo Cohibo Siglo II, ki je zaokrožila nepozaben obed pri ravno pravi temperaturi na prijetnem vrtu. Prijeten vrt v BTC-ju? Ja, tudi tega je treba pohvaliti, prav tako hitrost postrežbe, ki je ponavadi bolj na balkanski ravni. Če sem bolj natančen: natakarji so prijazni ter ponavadi kar hitri, le čas priprave hrane je predolg. Tokrat pa je skoraj vse "štimalo", tudi hitrost priprave hrane in ta raven kakovosti bi morala biti konstanta...

Ocena: PŠ jasno!
Marko Puš
mod
 
Prispevkov: 196
Pridružen: To Feb 24, 2009 5:18 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Sep 24, 2012 12:35 pm

Restavracija Mrežar
Prušnikova 104
1000 Ljubljana Šentvid
Obisk: 10.9.2012

Prvi obisk ni uspel v začetku julija- navkljub rezervaciji, ki se je izgubila in zaprti kuhinji zaradi barvanja( kuponi Privoščite.si). Zato opravičilo in prenos obiska na začetek septembra. Namen obiska je bil poiskusiti argentinske T bone stejke.

Solidna postrežba, dobro odprto vino ter odlično pečeno in zelo okusno meso je naredilo svoje! Jasno pa je da je bil moj T bone stejk najtanjši od štirih.

Ocena : PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Sep 24, 2012 3:03 pm

Gostilna Sokol
Ciril Metodov trg 18
1000 Ljubljana
Obisk: 23.9.2012

V centru mesta je stara gostilna, ki ima takšen tudi pridih notranjosti in domačnosti. Večina gostov je turistov in strežejo domače slovenske jedi.
Solidna postrežba in naročimo si glavne jedi( 6 oseb), ki jih dobimo skoraj hkrati. Srnin medaljon v omaki s štrukli je bil odličen. Ljubljanski zrezek soliden a predebel za moj okus, dunajc zelo zverižen in malce prepečen, špageti karbonara so bili dobri a koščke slanine je bilo potrebno zaradi trdote pustiti na krožniku. Gibanica nadpovprečna, tiramisu in panakota v pričakovanjih. Na sosednji mizi je narezek izgledal dobro, pečenica z zeljem tudi. Skratka solidno in priročno, predvsem če ste v Ljubljani s kakšnimi turisti, kjer sicer mrgoli lokalov.
Ocena: PŠ( glej zgoraj komentarček)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Okt 26, 2012 6:01 am

Restavracija Mrežar
Prušnikova 104
1000 Ljubljana Šentvid
Obisk: 11.10.2012
Prejšnji obisk: 10.9.2012

Žal argentinskih Tbone stejkov niso imeli in tudi niso v planu- tako, da je zame ta gostilna kot se je promovirala pred meseci brez veze.
Ocena : NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Mar 17, 2013 6:26 pm

Restavracija Špajza
Gornji trg 28
1000 Ljubljana
Obisk: 2.3.2013

Ta lokal sva obiskala že pred leti in tokrat sva izbrala njihov kosilni meni za 15 EUR. Juha, nato testenine ter pečena ovčetina ali pečen losos s prilogo ter solato in sladico. Te jedi so bile boljše kot v veliko lokalih ki jo naročite a la cart in to samo za 15 EUR in pporcija ovčeja mesa ni bila ne skromna in bili so dobri kosi lepo zapšečenega in sočnewga mesa- losos je bil tudi kar v redu. Vino se dobi na kozarce.
Ocena: PŠ!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Jan 20, 2014 5:51 pm

Pizzerija- ristorante Bufalaf
Medno 54
Medvode
Hotel- motel Medno
obisk: 12.1.2014

Nedeljsko sončno popoldne ob 16.00 se je lokal začel prazniti in postrežba je bila že malo utrujena. lep pogled skozo veliko panoramsko okno. Izbor piz je velik, ostalo kot. npr. testenine, meso pa je dokaj skromno- kar kaže na svežino jedi, ker ni potrebno imeti zaloge. Posebej še dnevna ponudba. Izberemo svežo orado ter mešano meso na žaru. Kot predjed pa napolitanske specialitete ter solato z mozzarelo. Dobimo dobro solato in boren krožnik popečenih lističev jajčevcev in buč na žaru.

Glavna jed je imela kos govedine, svinjine in klobase. Dobim klobaso, svinjino in piščanca. Pojem klobaso in del svinjine - vse bolj suho dologočasno zapečeno. Pustim pol navkljub lakoti. Dami dobita svežo orado, ki je smrdela, čeprav smo predhodno vprašali če se imajo v ponudbi svežo orado. Aja, ribi sta prišli tedaj ko sem jaz že zaključil moje žvečenje. Mogoče so tam pice dobre a nas tam ne vidijo več.
ocean: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Apr 28, 2015 9:01 am

Gostilna Mihovec
Zg. Pirniče pri Medvodah
Obisk: marec 2015

Bivša klasična gostilna nudi že vrsto let zelo zanimive jedi. Toda jed , ki me je "vrgla na ..." je bil pečen telečji vrat. Predstavljajte si sočne okusne koščke mehkega mesa pečena s čebulo( kot jetrica s čebulo)- celo zelo velika porcija. Oziroma ne morete si to predstavljati- to morate poskusiti.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » So Sep 12, 2015 12:27 pm

Restavracija Strelec
Ljubljanski grad
Ljubljana
Obisk: 2.9.2015


Elitna lokacija s prekrasnim ambientom in pogledom na Ljubljano. Jedilni list ima seveda gurmanske jedi ( šniclne boste morali iskati drugje). Natakar se je obnašal mogoče kar malce preveč pokroviteljsko za 3 gospode poznih zrelih let, ki obiskujejo restavracije po svetu.

No kakorkoli: predjed je bil odličnem raviol z gosjimi jetri( odlično), glavna jed jagnjetina iz treh vrsti delov živali( stegno, kotlet in file) ter sladica- varianta na čokoladno temo( odlično). Jagnjetina odlična s tem, da je bil kifeljčar( krompir) premalo kuhan in je bil trd. Jedi so postrežene na skuplturno oblikovanih krožnikih a žal z obilico različnih omak.
Tako, da mogoče razumem da je bil tri jagnetine postrežen s štirimi omakami, a ne vem čemu so sodile 3. Izgleda da kuhar da na krožnik skoraj vse kar ima za vizualni efekt in se ne drži načela da je manj več.

Ocena: PŠ ( vrhunska kuhinja, ki se bo upam ćše malce sfrizirala in umirila- manj različnih omakc in penic)

( PŠ-POMENI PRIDEMO ŠE, NV- NIKOLI VEČ)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Maj 30, 2016 12:21 pm

Restavracija Kralj žara
Trubarjeva 52
Ljubljana
T: 01 2320990
Obisk: 10/2015 in 24.5.2016

Ponujajo mnogo jedi toda pojdite tja na dimljene steake ( biftek, wagyu, rib-eye, T bone,......), ki so tujega porekla in potem boste doumeli zakaj nekateri tako radi hvalimo vrhunske steak restavracije po ZDA.
Lastnik se tam resnično spozna na meso, kuhar pa ga pripravi kot pravimo " u nulo dobr". Drugi obisk je bil še celo boljši kot prvi, ko smo tedaj stestirali 4 vrste stejkov. Tokrat le 500 gr Ribeye ( 36 EUR brez priloge), nato Kobe wagyu govedina in na koncu 1 kg T bone.Wow!
Ocena: PŠ ( komaj čakam da preiskusimo 1 kg T bone iz ZDA)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Prejšnja

Vrni se na GOSTILNE IN RESTAVRACIJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost