Tujina 2

Vpišite vašo izkušnjo po obisku: pa naj bo to dobra ali slaba izkušnja

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:50 am

Avstrija: Restaurant Sereinig
9163 Bodental 40 04227 6300
Austria
Obisk: 27.9.2009
Lokal ob smučišču kamor vse pride, ko prečkate Ljubelj v smeri Celovca in ko končate najbolj zavita strma ovinka zavijete levo za Bodental. Normalne cene in tipična avstrijsko, divjačina, gorska hrana. Toda v ponudbi imajo tudi jagnje. Ko vidim »Viner šnicl« iz jagnjetine se mu nisem moral upreti. Cena s prilogo 10.50 EUR- To morate poskusiti.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Feb 24, 2010 10:57 am

Hrvaška: Restavracija Kukuriku
Kastav 120
Kastav
Croatia
051 691 417
Obisk:21.2.2010

Starinsko mestece Kastav na nmv 377 m v zaledju Rijeke ima prekrasen pogled na Kvarner, Opatijo, Učko in gore v zaledju Rijeke. Restavracija naj bi bila ena boljših v tej okolici.

Prijazen kelner ob pozdravu pove, da nimajo jedilnih listov ( danes v dobi PCjev) , ker imajo sveže sestavine in temu se prilagaja ribji in mesni degustacijski meni( bla-bla-bla-bla). Za ceno pozabim vprašati.

Naročiva vsak enega in kot pozdrav iz kuhinje dobiva hrustljavo cevko napolnjeno z nežno mlado skuto z začimbami ter oljčno omako- zanimivo.

Kot predjed ribji in mesni carpaccio, katere je bilo potrebno dodatno osoliti in naoljiti- toda vseeno bi bilo bolje , če bi stala še vsaj 10 minut, da bi se malce ogrela in imela bolj poln okus. Mesnega je bilo več in je bil tudi bolj okusen- vse skupaj pa nič posebnega.

Mlada malvazija je bila iz buteljke a dokaj povprečna- celo mogoče malce grenka.

Njoki( nisem čisto prepričan, a po moje je bila to kruhova sredica prepojena s kremno omako, zelo okusna) s škampi so bilo OK, toda 6 majčkenih repkičev( ne verjamem, da so videli Kvarner) je vseeno malce mizerno izgledalo na krožniku.
Ravioli z telečjim mesom v omaki iz slanine so bili zelo zelo dobri.

Macerirana malvazija Roxanich je bila vse kaj drugega kot prejšnja- skoraj odlična.

Kot glavna jed je bil file bele ribe( velikost večje znamke) pečene z zelenjavo- nič posebnega, če odštejemo velikost ter biftek z rezinami dveh vrst cmokov( njokov) v nežni omaki- soliden a nič več.
Zraven pa kozarček Zlatega plavca.
Sladica pa smokve v kozarcu s peno- zelo dobro in čokoladni kolač- zunaj čokolada, znotraj mousse s smetano- dobro in ne pretežko.

Skupaj 55EUR/osebi mislim, da je v redu a ne verjamem, da je to vredno glede na količne in uporabljene sestavine.Mislim, da bi morala dobiti še eno vmesno jed, kot degustacijski meni- toda račun je pokazal, da vse štima.
Ocena: NV( pač OK, a ne čutim potrebe po ponovitvi)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Mar 17, 2010 8:00 am

Italija-Rimini
Chi Burdlaz
Via de Vespucci 63
Rimini

Če se slučajno znajdete( obisk razstave impresionistov iz Bostonskega muzeja: Monet, Gaugain,…) v enem najbolj znanih letovišč ob obali in kjer boste izmed »milijon« lokalov poskušali najti tipično »oštarijo« v turističnem kraju obiščite ta lokal.

Navkljub »izven sezone« je bil lokal poln in je imel prijetno vzdušje – meni je po opisu vseboval kar nekaj zanimivih jedi. Štirje smo izbrali hladno predjed- pata negra pršut( italijanski?), nato smo si ( pametno) razdelili dve porciji testenin( ravioli z zelenjavnim polnjenjem in omako ter rezance z piščančjim mesom, gobicami in omako stisnjeno v obliko posodice- prve testenine odlične, slednje fenomenalne) nato glavna jed( saj veste običajno meso samo z zelenjavo- OH- /moko/ ste že pojedli z predjedjo) in sicer nad soliden biftek in odličen zajček.
V lokalu natakarji strežejo zelo živahno, so humorni, občasno kaj zapojejo, občasno lokal pretrese glasna disko glasba za 30 sekund, ali pa se luči ugasnejo in zunaj sneži- umetni sneg. Toda štirje smo npr. navkljub polnemu lokalu dobili vsako rundo jedi naenkrat. Vino tipičen piten »kjanti«. Sladice nič posebnega toda creme brulle( italijanski?) je bil odličen, mascarpone( bližje sladki smetani kot pa tisti, ki ga poznamo iz Mercatorja) s sadjem pa prijeten zaključek.
Sam pa sem še rabil fiks OH in naročil domače testenine( izgledale so podobno kot mleto meso, ki leze iz strojčka za mletje) z bučkino omako. Očitno je sitost odvzela neka okusa a krožnik je ostal prazen. Grapica ( nič posebnega) je lepo umirila želodček.
Ocena: PŠ( če vas tja zanese, kjer bo kmalu razstava slik Caravaggia)


San Marino
Ko ste tam pojdite kam drugam jest kot v Restavracijo Righi-ob urinem stolpu- nič narobe, a preveč turistično-rajši imam dober sendvič ali pico.
Ocena:NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Maj 05, 2010 4:41 pm

Austrija: A-9313 Georgen am Langsee
Gasthof Schratt
Toplach 5
Austrija

Kraj je ob jezeru ,ki je cca 25 km severno od Celovca- namen je bil sicer ogled bližnjega mesteca Sv. Veit. Toda ob lepem vremenu jesti na terasi s pogledom na jezero, podobne velikosti kot Blejsko, je bilo mamljivo. Žal so imeli gužvo in okrnjen meni, ker je bil teden Backhendel hrane- to je ocvrti piščanec. Solidna porcija s solato cca 8-9 EUR, a v ničemer ni izstopala iz povprečnega SL p.
Ocena: NV ( razen če ste slučajno tam- toda v bližini je izbira lokalov kar velika)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 11, 2010 8:55 am

Nemčija- Austrija
Obisk sejma 6-7. Maj.2010

Spatenhaus- Munchen:Krog prijateljev, ki obiskujemo Hiend sejem v Munchenu ima navado, da gremo zvečer na večerjo v središče mesta in sicer v Spatenhaus an der Oper, kjer je tipična bavarska restavracija( ni pivnica).
Tam jemo dobro- lansko leto so bili jagnečji kotleti, letos smo navalili na kar solidne biftke( 24 EUR s prilogo) in zraven nepoznano solidno nemško rdeče vino. Nato pa v bližnji hotel, ki ima kadilnico, na konjak in cigare. Ocena: PŠ.

Pivnica na jugu Munchena: (ime dobim naknadno)
Domače pivo, ki se ga dela samo preko sezone- pozimi zaprto, z domačo hrano, kot kuhana govedina, klobase in krače z zeljem,… prestami. Zanimiva izkušnja. Ocena. NV( pač mi pivo ne leži)

Stiegelbrau-Rainerstrasse 14-Salzburg-A:
Ob vračanju nazaj v Sl smo si ogledali razstavni salon Red Bulla na letališču, kjer lahko vidite letala in vozila F1- seveda je tam tudi moderna restavracija. A nam se je zaželelo nekaj bolj klasičnega in so izbrali neko naključno gostilno v bližini.
Nismo izbrali slabo- tipična notranjost, ki daje pridih domačnosti, nostalgije a je še vedno del majhnega hotela. Imeli so Steak teden- torej vsi stejke z bogatimi prilogami postreženimi na podolgovatih lesenih dilah( 24 EUR), zraven avstrijska Modra frankinja za manj kot 18 EUR. Skupaj po osebi 33 EUR z pijačami in sladicami. Ocena: PŠ( če bi bil lačen in tam v bližini).
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Avg 13, 2010 4:29 pm

Španija- Andaluzija
junija-julij 2010:

Obisk z avtom 2500km oddaljenih krajev kot so Granada, Cordoba in Sevilla je med drugim seveda minil tudi v jedenju po različnih lokalih. Obiskano je bilo kar nekaj običajnih turističnih točk, saj v 20 dneh človek nekaj mora pojesti. Ker nima smisla naštevati lokale( npr. samo v obmorskem mestecu Nerja jih je preko 200) bi samo strnil splošne vtise. Tisti, ki poznate Španijo lahko to preskočite.

Torej vedno sva v lokalih naročala ali odprto vino ali hišno vino in skoraj povsod je bilo prijetno, polno , in seveda nekislo po dokaj zmernih cenah.

V Granadi dobite ob pijači tudi majhen prigrizek, ki je lahko samo nekaj oliv, čips ,ali pa cela malica.

Tapas je seveda ogromen izbir različnih jedi od oliv, zelenjave, sirov pa vse do majhnih porcij golažov, malce drugačih kot pri nas. Na vas je kaj si izberete in običajno za zmerne jedce 3 po osebi z malce kruha je to več kot dovolj. Toda pazite še na nekaj- ko jih naročite jih boste dobili takoj na majhno mizo, ki bo hitro polna. Zato si vzemite čas in naročite npr. 2-3 in ostalo kasneje.

Toda bežite od turističnih središč, ki vam ponujajo npr.15 tapas za 20 EUR. Pojdite v zakotno ulico( seveda ni nujno) vsedite se za šank in naročite in uživajte v okolici ,hrani in vinu.

Seveda greste v restavracijo in običajno bodo cene ne pretirano visoke( podobne našim). Jedla sva dobro a mislim, da se v Italiji ali Franciji je boljše. Malce sem bil razočaran nad ponudbo sveže zelenjave v tem času.

Moji omiljeni Stejki niso bili pretirano zastopani a vseeno sem ga jedel 3x.
Enkrat nepričakovano v neki restavraciji ( Antequera-El Mirador ) je bil fenomenalen, drugače pa …..tako, tako.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Sep 21, 2010 2:27 pm

Italija-Milano- Charleston restaurant
Piazza Liberty
02 798631
Milano

Modern lokal zraven Ferrarijeve trgovine, kjer sem ob obisku audio sejma jedel enega najboljših Fiorentinskih T bone stejkov( za dve osebi). Meso je prišlo s kostjo a že narezano na trakove z pečenim krompirjem- samo sol, poper, malce olivnega olja, rožmarin- ne rabiš nič drugega!. Zraven pa Barberca ali pa odprto vino.

O kvaliteti samo dve stvari- nikoli več ne bom poskušal naročiti T bone steak pri nas- nima smisla. Opisovati razlike v okusu sploh nima smisla. Ko sem se najedel, sem odrezal še majhen košček mesa s kosti, ki je bil ravno tako zelo okusen. Imajo tudi vrt( cigare).
Ocena: PŠ( komaj čakam da bo zopet sejem!!!)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » So Jan 22, 2011 6:37 pm

Steak Houses
Las Vegas
USA
Obisk: 6-9.1.2011

V času CES 2011 običajno obiščem različne restavracije specializirane za steake. Seveda jih je v LV vejetno okrog 100 v ožji okolici »Stripa«. Po nekaterih ocenah sem si izbral tri najboljše, za št.1 so v Novembru sprejemali naročila za Februar. Toda za št. 2-10 ni bilo problema narediti rezervacijo v začetku decembra- internet. Izpustil sem tiste, ki sem jih obiskal pred dvema letoma in si izbral:
Charlie Palmer Steak House- v hotelu Four Seasons, Cut v Pallazio Hotelu ter Prime v Belaggio hotelu.

Predviden čas prihoda v moj hotel je bil malce po polnoči a ker sem uspel v San Franciscu priti na zgodnejši avion sem bil v hotelu že ob 10.00. zvečer. Kar je pomenilo, da sem imel čas za večerjo in ker je v mojem skromen hotelu tudi Outback Steak House (glej prejšnje obiske) sem brez pomislekov letel tja po 30 urah potovanja: steak( 45 USD brez priloge), kruh, kalifornijsko rdeče in po prvem zarezu v steak sem takoj telefoniral prijatelju v Slovenijo( ki je že bil tukaj) v času njegovega zajtrka in ga spomnil, da je stejk še vedno tako dober in da takih pač pri nas ni- »matr mi je bil fouš« in ni ga hudiča , da ko sem pojedel sem mu še enkrat raportiral ,kako je bil dober , saj se mogoče tudi sam še spomni- skoraj mi je jezno odložil telefon. Ko pomislim, da je bila cena podobna kot stejk v npr. Argentino v LJ, se človek malo zamisli o vsem tem.

Kaj je razlika? Okusno pečena skorjica, znotraj sočno rožnato meso- okusno, prav slano ter ne potrebuje nobene omake, le kruh in vino!
Ocena: PŠ


Seveda naslednji dan se je začel sejem, toda zvečer je bila rezervacija:

Četrtek:
Charlie Palmer Steak House:
Zelo udobni naslonjači, v katerih se kar izgubiš. Sommelier je vprašal od kod sem in je takoj dejal mogoče imamo tudi še kakšno Movio v kleti!!!
Toda ribeye( mastnešji del v bližini fileja) ter biftek sta bila naročena. Ko pride hrana je moj biftek izgledal tanek in po okusu premalo slan. Ob resenem zarezu se je pokazalo, da je well done. Vrnem in čez 5 minut dobim »ta pravega«, ki je bil tudi pravilno slan. Očitno je moj končal na drugi mizi in sam sem originalno dobil »ostanke biftka« ki ga potrošijo za tiste, ki naroče dobro zapečenega- skratka najslabše kose.

Toda okus obeh kosov mesa ni bil najboljši in to je bila dosedaj moja edina slaba izkušnja v 10 letih v LV.
Ocena: NV


Petek:
sprejem ob 60 letnici Nagre v hoteli Mirage- ker je bila privat zsdeva ne bom komentiral a zato je odpadla SH večerja.


Nedelja:
Prime Steak house s pogledom na znan ples vodometov, luči in glasbe pred hotelom.
Ja, kaj naj rečem, dobra družba( Japonski distributer), steak( 55 USD) s špinačo ,kjer pri mizi umešajo notri še ocvrto jajce na oko, dobro vino( 60-100 USD za flaško) . tako kot treba, je bil malce boljši kot v Outback SH. Kasneje pa konjak, cigare in za zaključek pivo v casinu za 0.75 USD.
Ocena: NV


Porečete zakaj? Zato, ker sem izpustil soboto:
The CUT
Uh, kaj naj rečem, sommelierka je bila vsaj Miss Evrope, ki je obvladala svoj posel in je bilo težko gledati nalepko vina.

Meni je razkazal, da imajo poleg US govedine, ki je krmljena izključno z koruzo in prihaja iz točno določene farme tudi Koebe govedino iz Nove Zelandije in US gojene po licenci.

Toda tu smo zato da probamo US Prime beef ( 62USD) , vino je bilo odlično, a ko je prišla glavna jed- vonjave in nato okus ( tudi moj US prijatelj, ki je navajen US steakov) je dejal, to je najboljše kar je jedel do sedaj.

Kako to opisati, glede na to da so imeli vsi trije lokali do sedaj 15/20 točk. Po tem, kar sem sam izkusil bi dejal, CUT 20, ostalo 10.

V čem je razlika- v okusu in vonju zapečenega mesa ,sočnosti notranjih maščob in mesa( nobene omake ne rabiš ), tako, da se samo čudiš, zraven trgaš koščke kruha in delaš majhne požirke rdečega vina in si zraven govoriš saj to ni mogoče. Če malce pretiravam: sočnost svinjine z okusom govedine!
Toda glavna jed z prilogami, vinom ter napitnino( standard v boljših lokalih v ZDA je 20%) pride 150 USD( od tega vino 60 USD) po osebi. Ampak enkrat na leto, zakaj pa!

Zakaj je bil to skoraj najcenejši lokal- zato ker je tako blizu mojega hotela, da ni potrebni naročiti taksija, ki hitro znese vsaj 30 USD sem se tolažil.
Ocena: SAMO ŠE TJA V LV!!!!!!!!!!!!!! Ker se moram prepričati, če nisem sanjal.
http://www.wolfgangpuck.com/restaurants/fine-dining/3801
CES 2012 ( upam)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Če Feb 24, 2011 9:03 am

Paris
29.1-1.2.2011

V Franciji sem preživel kar nekaj dopustov skozi zadnjih 10-15 let( Provansa, Bretanija, Normandija,dolina Loara...., St. Ettien, Paris), kjer smo vedno dobro jedli, toda tokratni obisk je minil ,kar se tiče hrane dokaj neprepričljivo.
Seveda nisem obiskal znanih in razvpitih lokalov, temveč par običajnih standardnih restavracij ( nič posebnega) ter par bistrojev, kjer se običajno dobro je za zmerne denarje. Očitno za glavno mesto velja podobno kot pri nas- najboljši lokali so na podeželju in takšne so tudi moje izkušnje.
Iz spomina bom potegnil biftek v jurčkovi omaki kot nič posebnega( pri nas je običajno boljši) ter polže v nekakšni buzari omaki- kar nekaj posebnega, Vino povsod dobro a v spominu so mi ostala odprta vina po bistrojih- žal vseeno 5-6 EUR za kozarec.
Količina omake se je videla v nekem vinskem baru- riž z jagnječim golažom- vizuelno premalo omake, toda ob mešanju riža, koščkov mesa , sem pojdel do konca in krožnik še na koncu pomazal z koščkom kruha. To je bila res odmerjena količina, in ko se naješ, nisi napihnjen in ne rabiš aktivije- le kozarec vina.
Na nekem sprejemu so stregli tudi polže v hišicah- kako jih jesti stoje brez krožnička- enostavno, vzameš papirnat serviet, zagrabiš vročo hišico in z zobotrebcem izbrskaš polža, poješ in vse skupaj odložiš.
Naročim nekje sladico- biskvit z rumom v obliki babuške- na mizo prinesejo sladico in štiri flaške dobrih rumov z kozarčki- Lahko jih stestiraš in se odločiš za enega ali pa se malce "dlje odločuješ".

Vinska kultura- ko se neha jesti se v večini primerov tudi neha piti in se vino pusti v buteljki ali kozarcih- no ja, ne če so Slovenci za mizo.

Ocena: različno ( jesti se da poceni)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Mar 13, 2011 8:53 am

Trattoria Al Pescatore
Riva Dandolo 10
Grado
Italija
obisk: 5.3.2011

Ob koncu zime si včasih zaželimo posedeti zunaj na toplem soncu in po možnosti na morskem zraku. Zato obisk Grada ,kjer je bilo ob 13 uri zunaj tako toplo, da se je dalo jesti zunaj v samem puloverju. Sredi mesta je kanal, kjer so "parkirane" ribiške ladjice in sedite par metrov od morja s pogledom na le te.
Običajna oštarija z domačimi jedmi- nič posebnega a solidno in poceni. Bela pečena polenta, tri bele ribe in mehko kuhan ligenj ob belem pitnem vinu in sončku ni moglo biti bolj uživaško. Na koncu pa majhen račun in grappa na račun hiše. Seveda imajo tudi bolj resne ribe, testenine( ki so pri sosednji mizi izgledale zelo okusne- tako, da sem si testenine zvečer moral doma sam pripraviti). Ribiška domača hrana, malce drugače kot pri nas.
Ocena: PŠ ( na sonček v zavetrju)

PS: Celotni del te Italije pije dopoldne aperitiv imenovan "Špricer".Gotovo ste videli množice ,ki pijejo nekaj prozorno oranžnega v velikem vinskem kozarcu- to je to: mešanica aperitiva "Aperol" ter zraven dodajo prosseco ali belo vino, rezino pomaranče ter špricnejo notri sodo. Poskusite!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:47 am

Restavracija Porto
Savudrija
Hrvaška
Obisk: 27.4.2012

Tam so tri gostilne. Ena je bila prazna, druga polna a naju je neprijazna natakarica pregnala sem. Izbrala sva Meni I ( špargelni) za 25 EUR in je vseboval, majhne kapesante na žaru, domače testenine z omako, nato majhen file lista na žaru z zelenjavo in polento in za zaključek dve sladici v obliki dveh koščkov pite: čokolado in jabolčno. Vidi se da kuhar zna sestaviti jedilnik z občutkom za okus in videz. Zelo dobro! Dobra odprta malvazija( ki je bila tudi primerno ohlajena).
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina- HR

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:50 am

Restaurant Zlatna Vala
Sv. Ivan 45
52470 UMAG
HRVAŠKA
Obisk: 29.4.2012

Hotel z restavracijo ob morju. Testenine z morskimi sadeži( bojda vse sveže) in rižota z morskimi sadeži in tartufi. Dobiva neslane testenine( saj veste, da se ne da vedno vsega dosoliti) ter riž z morskimi sadeži- po moje iz vrečke in nič vonja o tartufih. Ko vprašam o tem, se vrne natakarica in pravi, da so jih pozabili dati. Odvrnem, nič hudega, važno je da tartufi ne bodo ostali pozabljeni na računu( ekstra 7 EUR).
Ocena: NV!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Jan 28, 2013 1:36 pm

The Cut
Venetian Hotel
Obisk: 8.&9. 1.2013
ter Outback Steak House- Casino Royal Hotel
Obisk: 6. & 10.1.2013
Las Vegas
ZDA


Glede na mojo izkušnjo točno izpred dveh let sem tokrat 3x rezerviral v isti restavraciji ( the Cut). Žal je bilo tokrat razočaranje takšno, da sem tretji dan odpovedal. Steaki so bili dobri kot sem jih navajen tam dobro jesti a bili so podvpovrejem in daleč od tistega kar sem tam jedel dve leti nazaj. Ocena: NV
V mojem hotelu kjer je Outback SH jem vedno prvi in zadnji dan in bilo je boljše kot sem tam bil navajen jesti nekaj zadnjih let. Ocena: PŠ
Zaključek: naročiti biftek pri nas brez omake, kot je to normalno v ZDA v dobrih steak houses, pri nas to sploh nima smisla.
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Jan 28, 2013 1:40 pm

Italija-Milano- Charleston restaurant
Piazza Liberty
02 798631
Milano
Obisk: 20.9.2012

Glej prejšnji obisk: Sep 2010

Ja Fiorentinec tam v času milanskega Hiend sejma je bil tam zopet nepozaben: 60 EUR za dve osebi je poceni za to kvaliteto! Vredno prevoza s taksijem od hotela v center Milana. Okusno meso, brez vseh omak- ja ni treba iti v ZDA! Toda lažem, dve osebi sva pojedla porcijo za tri! Tako je bilo dobro.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Tujina

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Mar 17, 2013 6:18 pm

Hrvaška- Restoran Maruzzella
Savudrija-Zambratija
Obisk: 8.2.2013

Lahka večerjica v obliko dobrih raviolov s gobicami ter Manestra juhe in silodna odprta malvazija. Za kaj več ni bilo prostora, tako da drugič se tam še oglasim. Ena od gostiln ob glavni cesti proti Umagu, ki je odprta celo leto in ne samo v času poletne sezone.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE IN RESTAVRACIJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost