GOLF

Ste športno aktivni....

GOLF

OdgovorNapisal/-a administrator2 » So Sep 12, 2015 3:06 pm

Ste mogoče obiskali lepo golf igrišče. Lahko svetujete dobrega trenerja.....
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: GOLF

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Okt 13, 2015 6:53 am

Pozdravljeni

Videl sem vaše vprašanje na forumu glede golfa. Ne bo natančen odgovor morda pa kaj pomaga. Imel sem dva učitelja golfa, nekaj pa sem jih opazoval pri delu. Nekako se mi zdi, da imajo vsi isti vzorec. Preveč poudarjajo pozicije in premalo povejo o pravi dinamiki udarca (swinga). In temu primerno je njihov pristop vsaj zame napačen (danes to vem).

Ni lepšega, ko ti učitelj prime palico, ko si na koncu backswing-a in jo rahlo popravi. In seveda si to zapomniš..;)..... v celotnem udarcu, ki traja manj kot dve sekundi.

Na koncu sem obupal in po mnogo You tube lekcijah naletel na Bradley Hughes-a. Malo je bil kontroverzen vendar rezultat je tu. Za razliko od večine učiteljev je on človek iz prakse. Bil je aktiven na PGA Tour in torej ve kako je v realnosti na tekmovanjih najvišjega ranga.

https://www.youtube.com/user/GolfAus/videos

http://www.bradleyhughesgolf.com/

https://www.secretgolf.com/videos/event ... -the-pivot

https://www.facebook.com/Bradley-Hughes ... /timeline/

https://www.youtube.com/watch?v=u9gbBXLXVf4Ob ogledu njegovih razlag sem počasi začel razumeti pravo naturo golf udarca. Je pa potrebno iti počasi od začetka in pregledati njegove posnetke. V začetku je bil malo bolj skrivnosten (najbrž je hotel najbolje prihraniti za lekcije v živo), nato pa se je popravila kvaliteta posnetkov in pa tudi več je kritičnih informacij. Začel sem razumeti tudi lekcije, ki jih je v svoji knjigi lepo opisal Ben Hogan:

http://books.simonandschuster.com/Ben-H ... 0671723019

Zelo pomembna informacije za mene je bila delo nog, ki bi ga morala večina nas amaterjev izboljšati. Bradley to dejstvo izpostavi na mnogih mestih. Tudi tule:

https://www.youtube.com/watch?v=AW2Z2-w2xNY


Rezultat je ta, da sem se v veliki meri znebil tečnega slice udarca iz udarjališča. Nekajkrat letos sem tudi udaril z driverjem 240m kar je bilo lepo presenečenje. Kar za eno palico se je povečala dolžina udarcev z železi. Še bolj vesel pa sem, da sem končno razumel kaj pomeni udarjati s celotnim telesom in ne le z rokami. Tega mi prej noben učitelj ni znal razložiti. Je pa dejstvo, da je potrebno vaditi in veliko delati, ker drugače se izgubi ritem in tempo, ki pa sta bistvena pri golf udarcu.

Zelo zanimiv je tudi tale učitelj golfa, ki pa je lepo pokazal kako malo dela imajo roke pri udarcu:

https://www.youtube.com/channel/UCa3zkc ... q_-ElaLF8g


Kar s tiče igrišč pa moram priznati, da je malo igrišče A-golf zelo zanimivo zaradi velike tehnične zahtevnosti, kljub temu, da je kratko. Pari 3 so izredno zahtevni.


Da se malo pošalim na koncu. Očitno je lažje zbalansirati vrtenje gramofonskega krožnika, kot pa izvesti golf udarec v balansu.


Lepo igro, Aleš

Vnesel sem tale dopis z dovoljenjem Aleša.
Franc Kuzma
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 857
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm


Vrni se na REKREACIJA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost