Restavracija Argentino
BTC Ljubljana
Obisk: 24.3.2012
Ponoven obisk Francove najljubše hiše zrezkov.
No, tokrat je bila hrana najboljša od vseh obiskov do sedaj in teh je bilo ćez deset v zadnjih nekaj letih. Dvakrat Lomito (enkrat srednje zapečen in enkrat prepečen) s poprovo omako, pečenim krompirčkom in mešano solato. Moj biftek je bil pečen perfektno s karamelizirano skorjico in decentnim "pridihom" žara, meso pa zelo okusno, kot ga včasih lahko dobite v Čadu, vendar drugačnega karakterja, ki ga sedaj ne bi znal dobro opisati. Recimo, da je to okus argentinske govedine. Že to, da bi sploh lahko razpravljali o okusu govedine je za naše kraje dosežek, saj je 95% vsega mesa skoraj brez okusa, ampak o tem kdaj drugič. Do tu vse lepo in prav, vendar, ko sem poskusil prepečen biftek, sem skoraj padel na kolena: Prav nič slabši ni bil, vsi okusi so bili tam, ni bil žagovinast, imel je le malce manj "žmohta" in to je bilo vse.... Če je meso dobro je dobro, ne glede na to kako ga zapečemo, bi bil nauk te zgodbe. Kakovost biftka je dopolnjeval perfektno zapečen in zelo okusen krompirček, katerega dodatno a zelo subtilno oplemenitijo z začimbami, le Babayon (jagode z vanilijevo kremo in vse skupaj popečeneo v pečici) je bil nekoliko pod siceršnjim standardom, a ni skazil celotnega vtisa. Odprt Cabernet S. je bil klasično povprečen zato mi je žal, da nisem naročil buteljke Graffigne. Ni mi pa žal, da sem s seboj vzel malo Cohibo Siglo II, ki je zaokrožila nepozaben obed pri ravno pravi temperaturi na prijetnem vrtu. Prijeten vrt v BTC-ju? Ja, tudi tega je treba pohvaliti, prav tako hitrost postrežbe, ki je ponavadi bolj na balkanski ravni. Če sem bolj natančen: natakarji so prijazni ter ponavadi kar hitri, le čas priprave hrane je predolg. Tokrat pa je skoraj vse "štimalo", tudi hitrost priprave hrane in ta raven kakovosti bi morala biti konstanta...
Ocena: PŠ jasno!