Gostilna-restavracija Avsenik- Begunje Begunje 21
4275 Begunje na Gor.
T: 04 5333402
Obisk: 3.7.2009
Glej prejšnji obisk:2.11.2008
Na hitro: tja smo šli na družinsko zgodnjo večerjo ali pa zelo pozno kosilo. Ob rezervaciji ( za
sem rekel,da praznujemo roj. dan in da bi radi sedeli zunaj in če se slučajno najdejo kakšne rožice za okrasitev mize bi bilo to zelo lepo.
Ko pridemo tja, stojimo pod veliko marelo na dvorišču, kjer so mize. Ob praznem lokalu( dve mizi zasedeni od 20) sem moral jaz stopiti do kelnerja, ne on do nas kaj želimo. Pokaže nam pogrnjeno mizo ,kjer bi se s težavo stiskalo 6 ljudi- nas pa je bilo sedem.
Dobimo mizo, pijačo, jedilnike, naročimo samo glavno jed in nato bomo še sladico. Ob čakanju na hrano se usuje ploha, a velika marela je zdržala, le po tleh je prihajal mali "cunami". Toda dodalo je malce živahnosti srečanju.
Naročili smo telečje in jelenove medaljone z gobicami, svinjsko ribico,file postrvi, biftke z pirejem, ipd.
Bistvo tega je ,da smo dobili hrano vsi naenkrat z dvema natakarjema ( ne tistim, ki nas je sprejel). Biftek, je bil malce " čuden" v smislu zunanji rob rdeče zapečen( ne rjavo, kot zgoraj in spodaj) premalo pinki, toda kar soliden- na meniju so omenjali jurčke- ja bilo jih je nekaj skupaj s šampinjoni.
Na koncu smo bili vsi zadovoljni. Kakor tudi vsi ti nemško govoreči avtobusni gostje, ki si pridejo ogledati svoj "Graceland".
Sladice so bile od sladoleda do mango mussa. Toda že dolgo nisem jedel borovnic- zato le te s smetano.
Odprti beli pino je bil dober- a malce pretopel.
Ocena: PŠ