Gorenjska

Vpišite vašo izkušnjo po obisku: pa naj bo to dobra ali slaba izkušnja

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jan 04, 2009 7:40 am

Gostilna Arvaj
Kajuhova ul. 2
4000 KRANJ
04 280 01 00
Obisk: 31.12.2008
Glej zadnji obisk: 29.9.2008

Torej na silvesterski dan, ko se vse pripravlja za veliko slavnostno ve?erjo doma, hiter skok na kosilo. Juhice, tako goveja kot gobova solidne,puranji zrezek v gobovi omaki ker ne more biti slab, tele?ja jetrca solidna, toda lahko bi bila malce bolj kot samo bledo "zape?ena", ter stejk z jajcem je bil ravno tako le soliden, navkljub izvoru ene najboljših mesarij v Sloveniji.Je pa res ,da mi misli že uhajajo na obisk Las Vegasa in CES 2009 sejma ter seveda obisk vsaj dveh skoraj najboljših steak housov- o tem pa ve? konec Jan 09.
Ocena: PŠ( glej prvo oceno)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Feb 17, 2009 5:28 pm

Gostilna pri Viktorju
Partizanska c 17
4000 Kranj
Obisk: 16.2.2009
T: 04 236 70 70

Zopet ena mojih gostiln v katero sem zahajal že pred 30 leti. V?asih pa tudi ve? kot enkrat tedensko- na pivo seveda. Zadnje ?ase mogo?e enkrat letno. Pred leti so hrano( in notranjost)prijetno preuredili, ambiciozneje zastavili jedilnik, a stvari se nikakor niso prijele( meni in mojim znancem). Toda zaradi tradicije smo vsaj enkrat letno probali, ?e se je kaj spremenilo. Slišali smo, da se je in tudi prepri?ali smo se sami. Naro?ili smo žrebi?kov, hišni svinjski zrezek v omaki, ter del tele?je kra?e z pe?enim krompir?kom in pomfrijem. Vse je bilo zelo dobro in okusno in tudi odprti Cabernet in refošk nista bila iz tipi?ne vinske Gorenjske ponudbe. Za zaklju?ek pa, sveža Pohorska omleta za dve osebi in pet žlic in 60 sekund kasneje je bil krožnik prazen.
Ocena:PŠ( verjetno ve? kot enkrat letno)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 02, 2009 4:39 pm

Gostilna Batišt
Boh. Bela 128
4263 Bohinjska Bela
Obisk: 2.3.2009

Ena najbolj znanih in obiskanih gostiln v tem koncu( se pravi zapustite glavno cesto in se podajte po bivši cesti skozi vas in gostilna je blizu vojašnice).
Meni je tipi?en- imajo vse standardno, vklju?no z kosili,obiskovalci so doma?ini iz cele Gorenjske, ter seveda mnogo LJ, ki se vra?ajo iz obiska Bohinja.

V ogromni skledi goveje in zelenjavne juhe je bilo potrebno nekaj pustiti, ker bi druga?e zmanjkalo prostora za glavno jed. Jetrc je to nedeljo zmanjkalo.Naro?ila sva po dolgem ?asu obložen biftek, ki je bil zelo picast. Kaj to pomeni? Pomeni, da je bil dober, pravilno pe?en,dobra priloga, toda na koncu re?eš stejk je bil dober in ga nato pozabiš- podobno kot pico. A vseeno je bil nadpovpre?en za slovenske gostilne! Ko sva pojedla , sva se spomnila stejka brez priloge v BTcjevi tango restavraciji za 40 EUR/kos( poppodpovpre?en) me je prešinilo kar nekaj kletvic....
Sladico sva izpustila, kar se je kasneje obrestovalo v smislu,da želod?ek ni preve? trpel. Odprti merlot je bil boljši, za zaklju?ek pa sadjevec in pelinkov?ek.
Ocena:PŠ( ?e si zaželite tipi?ne a zelo dobre hrane ali pa že dolgo niste jedli biftka, ki stane z vsem na krožniku 15 EUR).
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 21, 2009 12:12 pm

Restavracija Brioni
Koroška c. 10
4000 Kranj
04 201 0750
Obisk: 20.4.2009
Prejšni obisk: 25.8.2008

Torej kot smo rekli že prejšnji?- nostalgi?en obisk restavracije, ki je znotraj "japijevsko&odvetniško" urejena in razdeljena na tri dele: kavarna, bistro( ob hrani ne zara?unajo pogrinjka ter imajo omejen meni) ter lo?ene restavracije. Ker so imeli biftke v bistroju, smo kar tam ostali. Cene se niso spremenile, kar pomeni, da so se ostali približali: 22 EUR stejk s prilogo.
Kot ste opazili velikorat ocenim biftek kot "soliden". Toda tukaj me zopet niso razo?arali in sem v bistvu sedaj tam že vsaj 5-6 x jedel in vedno je bil stejk krepko nad soliden. Še ve?, spomini iz Vegasa so se vrnili, skoraj tako dober je bil Stejk. Seveda sem se prehodno moral "skregati" z natakarjem, da je prinesel gobovo omako ( vsi so z omako) posebej, ki je nisem niti poskusil: kruh,pravi stejk, kozarec rde?ega!
Seveda imajo tudi druge jedi- od testenin do ramstekov, tele?jega,....Ampak.

Ocena:PŠ( ko si bom zaželel dober Stejk- to pa je kar velikokrat)
PS: tole pišem ravno pred kosilom, in bi kar sko?il na Brione.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 18, 2009 12:09 pm

Gostilna in picerija Lenger
Starožirovska cesta 11
4226 ŽIRI
T:
Obisk:17.5.09

Torej iz Škofje loke greste v "ta spodnjo dolino" ali pa pridete iz Polhovega gradca ali pa iz Idrije. Pred leti smo bil parkrat v tej" zakotni" gostilni, kjer smo vedno dobro jedli- zanimive jed z pridihom italijanske kuhinje. Nato je bila gostilna pred leti zaprta- ne da bi vedeli razlog.
V?erajšnja vožnja mimo, pa je pokazala, da je lokal odprt- in to že nekaj ?asa. Notranjost je minimalisti?na v starinskem stilu. Imajo tudi krušno pe? s širokim izborom testenin, rižot, pic, biftkov,rib,...
Za predjed pe?ene kozice na žaru z rukolo so bile kar solidne z minimalnim balami?nim prelivom. Zase pa( lakota) gratinirane torteline v smetanovi omaki. Majhna porcija z ogromno sirove omake me je že na za?etku nasitila. Od odprtih vin refošk ali cvi?ek. No si re?em, saj kozarec refoška bo že lepo pasal k biftku z kajmakom. Gospa je naro?ila file lista s testeninami in pršutom- zanimiva kombinacija. Saj veste sredi hrobov mora biti morska hrana dobra- saj ,?e je takoj zmrznjena, je lahko bolj sveža kot tista, ki se vozi 12 ur iz morja v notranjost. Žal ni bilo tako, ribo je je pustilo, dva tanka biftka pa sta bila tudi "?udna" in sem ga pol od pol pustil. Brez nekega okusa in soljenje in popranje ni ni? pomagalo.
Šobska solata je bila v obliki koš?kov zelenjave in kockic pravega sira, ki se seveda ni niti malo raztopil z solatnim prelivom.

Zato sva na hitro pla?ala in odšla.
Ocena: NV
PS: S kakšno la?no žalostjo sem se peljal mimo gostilne Lipan, malce bližje ŠK. Loki, kjer smo vedno dobro jedli- pa drugi?.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Jun 12, 2009 10:10 am

Biftki: Gostilna Bizjak ( 6.6.09)
in Gostilna Viktor ( 8.6.09)

Torej dve priložnosti in dvakrat biftek:za ve? o samih gostilnah -poglejte nazaj:
Bizjak: na žaru: Dober kos, pravilno pe?en- kot mora biti - okusen toda malce pust- soliden
Viktor: obložen : ne tako dober kos, pravilno pe?en-kot mora biti- okusen in ni? pust-nadsoliden in zraven pe?en krompir?ek- potreboval minimalno omako.

Zadnje ?ase se dogaja o?itno dvoje- ali je v povpre?ju vsaj ve? solidnih biftkov, ali pa se moj standard ocenjevanja znižuje.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jul 05, 2009 6:11 am

Gostilna-restavracija Avsenik- Begunje
Begunje 21
4275 Begunje na Gor.
T: 04 5333402
Obisk: 3.7.2009
Glej prejšnji obisk:2.11.2008

Na hitro: tja smo šli na družinsko zgodnjo večerjo ali pa zelo pozno kosilo. Ob rezervaciji ( za 8) sem rekel,da praznujemo roj. dan in da bi radi sedeli zunaj in če se slučajno najdejo kakšne rožice za okrasitev mize bi bilo to zelo lepo.
Ko pridemo tja, stojimo pod veliko marelo na dvorišču, kjer so mize. Ob praznem lokalu( dve mizi zasedeni od 20) sem moral jaz stopiti do kelnerja, ne on do nas kaj želimo. Pokaže nam pogrnjeno mizo ,kjer bi se s težavo stiskalo 6 ljudi- nas pa je bilo sedem.

Dobimo mizo, pijačo, jedilnike, naročimo samo glavno jed in nato bomo še sladico. Ob čakanju na hrano se usuje ploha, a velika marela je zdržala, le po tleh je prihajal mali "cunami". Toda dodalo je malce živahnosti srečanju.
Naročili smo telečje in jelenove medaljone z gobicami, svinjsko ribico,file postrvi, biftke z pirejem, ipd.
Bistvo tega je ,da smo dobili hrano vsi naenkrat z dvema natakarjema ( ne tistim, ki nas je sprejel). Biftek, je bil malce " čuden" v smislu zunanji rob rdeče zapečen( ne rjavo, kot zgoraj in spodaj) premalo pinki, toda kar soliden- na meniju so omenjali jurčke- ja bilo jih je nekaj skupaj s šampinjoni.
Na koncu smo bili vsi zadovoljni. Kakor tudi vsi ti nemško govoreči avtobusni gostje, ki si pridejo ogledati svoj "Graceland".
Sladice so bile od sladoleda do mango mussa. Toda že dolgo nisem jedel borovnic- zato le te s smetano.
Odprti beli pino je bil dober- a malce pretopel.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:46 am

UTRINKI 2009: Vsi lokali so bili že obiskani:

16.8.09. Pri Bizjaku
Včasih ta gostilna ni imela biftka na meniju. Sedaj sem ga tukaj jedel že par krat in nisem razočaran. Ni vrhunski a je vseeno nad povprečjem( kar je že zelo sprejemljivo- če pa imate zraven radi npr., gobovo omako, ali kaj podobnega, pa boste zelo zadovoljni- pečen je bil vedno kot naročen). Še vedno eden najboljših izborov odprtih vin( tri bela, tri rdeča). Ocena: PŠ

17.9.09. Gostilna Krištof-Predoslje
Poslovno kosilo z jesenskim menijem , katerega detajlov se ne spomnim, je bil zelo dobro sestavljen in ni v ničemer razočaral, moj gost iz tujine je bil zelo impresioniran. Kozarec Moviinega Lunarja je dobro sedel zraven. Ocena : PŠ

29.11.2009 Pri Bizjaku
Še en praznovanje roj. dneva. Karpačo, lisičke s kašo, … bftek, postrv, divjačina. Moji me poznajo in mi povedo, če jim ni bilo kaj preveč všeč- toda vsi zadovoljni smo se vrnili domov na torto in kozarec penine. Ocena: PŠ

11.10.09 Penzion Zaplata-Tupaliče
Zadnji dan avdio sejma gremo tja na večerjo- vsi utrujeni in želimo po treh dnevih nekaj na hitro pojesti. Razne težke jedi in divjačine ne pridejo upoštev. Toda gobova juha in nato puranji zrezek s sezamovi semeni je zelo pasal po tem, ko smo v Ljubljani drugi večer jedli v mehiški restavraciji tja do ene ure zjutraj( jasno tudi tekilo s črvi) in prvi večer žar meso v Picarji blizu BTCja- srečanje razstavljalcev. Ocena: PŠ

22.12.2009. Gostilna pri Viktorju.
Naša redna grupa (ki se sestaja ob ponedeljkih že od leta 1976) se je sestala ob praznovanju konca leta. Naročimo si mnogo različnih glavnih jedi na skupno ploščo v treh hodih: telečja ribica z jurčki, svinjska krača s praženim krompirjem in zelenjavo, žabje krake ter nato biftek v kaprovi omaki in žrebiček v poprovi omaki s špinačnimi štruklji in pomfrijem ter mešanimi solatami.

V tak lokal hodim že mnogo let a zadnjih nekaj let je tukaj kuhinja vrhunska. Tudi tokrat smo bili zelo zadovoljni in moram reči zame je bil višek večera žrebiček- čeprav je bil tudi biftek nadpovprečen.
Ocena: PŠ

29.12.2009. gostilna Zajec- Lahovče
Gostilna stoji že od nekdaj ob glavni cesti Mengeš-Letališče Brniki. Pred mnogimi leti se je tu na poti na Brdo iz LJ nenadoma zaustavil velik črn Mercedes 600 z YU zastavami- spremstvo je drvelo dalje, izstopil je tov. Tito in se odločil, da tam poje nekaj domačega. Seveda je bil "oh" in "poh" zaradi obiska in spremstvo, ki je izgubilo varovano osebo.
Danes naj bi bila tipična gostilna za postanek ob delavnikih, ter nedeljske "dunajce in druge domače jedi". Ta torek ob prazni gostilni je imela večja družba menije( ne ravno najcenejše) ter par jedi a la cart. Moj žrebičej je bil v rjavi omaki s pomfrijem dober( ali je bila celo govedina?) toda npr. ovrti piščance ali pomfri pri meniju je bil star, izušen in zanič. Dražji meni je vseboval purana v sirovi omaki a jedec ( ni ravno požeruh) se ni ravno najedel.
Ocena: NV(ob današnji konkurenci- no ja če vas lakota zagrabi- lahko pa se ustavite v bližnji znani piceriji-50 m)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:53 am

Restavracija Pungaršek
Bled
T:0590-59-136
Obisk: 15.11.2009.

Če grese okrog jezera z avtom gostilna stoji takoj ta razcepim za Pokljuko. Imajo dober in poceni dnevni meni, a la cart« pa stvari postanejo dražje s pridihom drugačnosti. Tedaj so imeli med drugim tudi Martinovo gos«. Biftek je bil korekten in nič več. Toda bela riba- kovač je bila zelo dobra.
Ocena: PŠ( mogoče le na dnevni meni)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:55 am

Restavracija in picerija Marinšek
Hotel Marinšek
Glavna cesta 2
4202 Naklo
obisk: 10.12.2009

Kuzma d.o.o. novoletna večerja je potekala v tem novem hotelu( ki se nahaja za starim Marinškom). Lahko tudi "bowlate". Jedi se malce razlikujejo od starega Marinška. Med drugim imajo tudi veliko gratiniranih jedi( testenine in mesne jedi) iz krušne peči. Npr.svinjska ali telečja ribica z jurčki in sirom, ali pa goveja tagliata s tartufi . Biftek je bil več kot soliden in vsi smo zadovoljno zabredli v vroče višnje s sladoledom. Cene: predjed, glavna jed, sladica, kar nekaj pijače: cca 30 EUR po osebi.
Toda pazite ob rezervaciji, da vas ne vtaknejo v stari lokal- ne da bi bilo kaj tam narobe.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:57 am

Gostilna Pri Slavcu
Zali log 22
4228 Železniki
T:04 514 62 09
Obisk:28.12.2009

Na koncu Selške doline za Železniki je znana in stara gostilna, ki slovi po tipični hrani, kot so jo imele domače gostilne še v socialističnih časih ali še preje: pečenke, zrezki in postrvi. In če hočete jesti postrv na tržaški način in da boste lahko rekli- tako dobro zapečene, sočne in okusne postrvi pa že dolgo niste jedli- potem pojdite tja, a za konec tedna obvezno rezervirajte, saj ne boste edini, ki boste to hoteli poskusiti. Mislim, da je trik v sveži postrvi iz čistega okolja in postrv pečena v maslu?
Preprosto in okusno!
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Feb 14, 2010 10:47 am

Gostilna Zaplata
Tupaliče
glej prejšnje obiske
obisk: 25.1.2010

Družba gospodov si je zaželela divjačinske plošče- toda po ne vem koliko letih so spremenili jedilnik( manjši) in le te ni več- a smo skombinirali vseeno tri jedi z različnimi prilogami in omakami: jelena,srno in divjega prašiča in z užitkom pojedli.
Obisk: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Feb 14, 2010 10:51 am

Gostilna Batišt
Bohinjska Bela
Obisk: 23.1.2010
Glej prejšnji obisk

Sobotni obisk ni zahteval rezervacije. Dve osebi, dve goveji juhi , nadpovprečno dobra postrv ter solidna bržola( goveji zrezek-roastbeef) s slanino, prilogo eno solato, malce radenske, vina- skupaj 30,30 EUR.
Ocena:PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Feb 14, 2010 11:40 am

Gostilna Viktor
Kranj
obisk:6.2.2010.
Glej prejšnje obiske

Zaseden lokal, družinsko slavje, tukaj le predjedi in glavne jedi in nato domov na torto in penino.Predpredjed majhna domača pašteta, ki pa ni bila postrežena ob res dobrem hrustljavem kruhu kot zadnjič, ker ga je zmanjkalo- škoda. Solidne predjedi, od govejega carpaccia, žabjih krakov do česnove juhe, nato standardni puran v omaki,testenine,žrebički v različnih omakah( pečeni nad pričakovanji) ter odosmih jedi, je ena glavna jed prišla ko smo ostali že skoraj pojedli- škoda saj jedenje zunaj je druženje- toda včasih se to zgodi in ob dveh pravočasnih opravičilih pač moramo to sprejeti kot neljubi dogodek in nanj čimprej pozabiti. Cena - manj kot 20 EUR po osebi.
Solidno odprto vino.
Ocena: PŠ ( lokal patrioti)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Feb 14, 2010 12:06 pm

Gostilna Jožica
Zgornje rute 51
4282 Gozd Martuljek
Obisk: 8.2.2010

Saj veste, to je tista gostilna na desni strani ceste, ko se vračate iz Kranjske gore proti Kranju. Gostilna in picerija, ki ima šniclne, kosila, pečenke in …več vrst biftkov, ki sem se jim s težavo odpovedal za moj standardni biftek test lokalov. Tu sem že bil pred leti, ne dolgo sem bral, da je tu dobro….

Zato pa jelenova tagliata z belo poletno, tartufi in jurčkovo omako ter zanjo jelenov file v brusični omaki, zelenim poprom in s štruklji. Meso mehko, sočno, okusno, pečeno na rožnato, poletna in štruklji okusni, jurčkova omaka je vsebovala tudi pečene jurčke na žaru ter tartufe( črne seveda) kar je dalo svojstven okus in vse skupaj se je lepo dopolnjevalo. Oba sva uživala in to morate poskusiti- kaj poskusiti- pojesti!
Očitno je res, da papir( internet) vse prenese, a tisto kar sem bral, je najino jedenje več kot potrdilo!
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE IN RESTAVRACIJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov